Mon jeg stadig kan lave ribs?

Vi hedder Johnny & Bettina. Det er os der i 2005 startede Grillguru.dk. Vi håber i kan bruge vores "grillerier" som inspiration...
Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10532
Kontakt:

Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#1 » 25. maj 2015, 19:38

Mon jeg stadig kan lave ribs?

Billede
Det er efterhånden længe siden jeg har lavet ribs... Og efter min pulled pork blev færdig 11 timer før tiden for 14 dage siden, har jeg spekuleret på om der var noget galt med grillens termometer.

- Og det var der. Det viste 35 grader forkert :-) Så i stedet for 20-24 timer som en pulled pork plejer at ta' på Primoen, så tog det kun ca. 9 timer. Men resultatet var overraskende godt (dog var fedtet ikke smeltet på den samme lækre gelantine måde...)

Billede

Og midt i pinsens Bilka-indkøb, lå der pludselig hele sider brystben og kaldte på mig...

75,- er ikke galt for 1,5 kg ben.

Billede

Man kunne være fristet til at smide hele molevitten på grillen, men...
Man kunne også omdanne dem til Sct. Louis cut.

Billede

En skarp kniv, og opgaven er løst.

Billede

Smukt, ik?

Billede
"Affaldet" får svingermor. Hun elsker at grydestege resterne...

Billede

Benene rubbes.

Billede

Grillen sættes op til indirekte grillning med d-sten. Temperaturen er 135 grader.
Æblechunks og Jack daniels spåner.

Billede

Efter 90 minutter ser benene således ud.

Billede
...Op i en foliebakke og i med æblejuice.

Foliebakken dækkes til med stanniol.

Billede

De havde den rigtige konsistens 1 time og 30 minutter før vi skulle spise.
De fik i alt ca. 2 timer i juicen.

- Intet problem. Bare lad dem ligge i foliebakken, og tag bakken ind i køkkenet og lad dem hvile.

Her er de fisket op af juicen 40 minutter før vi skal spise.

Billede

Så fik de en omgang hjemmelavet glaze.

Billede

Og så er det tilbage på grillen indtil glazen har den helt rigtige karamel-agtige karakter.

Billede

Undervejs glattes med frisk æblejuice på silicone penslen.

Hvis man ikke vil have striber kan man bruge en hestehårs-pensel :-)

Billede

...Og så skal der spises.

Super saftige, kødfulde ribs...

Der er ikke noget bedre end ribs der bare "sidder lige i skabet"...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2352

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#2 » 28. maj 2015, 18:08

At dømme ud fra indlægget må svaret være ja.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

FamJakobsen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 227

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#3 » 29. maj 2015, 07:29

Super lækkert :savl2: :savl2:
/Brian

"Red en Roe, æd en Ko!"

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 863

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#4 » 29. maj 2015, 10:46

Det ser lækkert ud :savl2: Er der nogen særlig grund til, at du kører dine ribs ved 135 grader i stedet for 3-2-1 ved 100 grader ?
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10532
Kontakt:

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#5 » 29. maj 2015, 11:11

He he... Jeg synes de bliver bedre ved lidt højere varme :-)
Det er svært at beskrive smag, men 3-2-1 ved 100 grader giver en mere "Kogt/dampet/Pulled" smag.

Hvor lidt højere varme giver lidt mere "Bid".

- Efter min mening... Og kun min egen mening...
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 863

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#6 » 29. maj 2015, 11:59

Guruen skrev:He he... Jeg synes de bliver bedre ved lidt højere varme :-)
Det er svært at beskrive smag, men 3-2-1 ved 100 grader giver en mere "Kogt/dampet/Pulled" smag.

Hvor lidt højere varme giver lidt mere "Bid".

- Efter min mening... Og kun min egen mening...


Jeg forstår godt hvad du mener... Jeg synes også af og til mine 3-2-1 ribs bliver sådan lidt kogt-agtigt, hvilket jeg ikke bryder mig om. Tror jeg vil prøve din 1½-2-½ metode ved 135 grader næste gang, jeg skal lave kamben :-)
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10532
Kontakt:

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#7 » 29. maj 2015, 15:08

Pyhaaaa

Super godt du forstod det [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]

Det er altså kun madnørder der kan kommunikerer på denne måde :-)

Ps. Kom lige til at forstørre billedet en lille smule...
#Slurpoggodweekend

DSC_7675.jpg
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

KristianK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 330
Kontakt:

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#8 » 29. maj 2015, 23:15

Guruen skrev:[b]
"Affaldet" får svingermor. Hun elsker at...


Frisk svigermor alligevel :D
Hvis I vil følge min rejse i kaffeverdenen, så er I meget velkomne herunder
http://www.kristianskaffe.dk
https://instagram.com/kristianskaffe.dk

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1028

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#9 » 4. jun 2015, 08:18

KennC skrev:Det ser lækkert ud :savl2: Er der nogen særlig grund til, at du kører dine ribs ved 135 grader i stedet for 3-2-1 ved 100 grader ?


Ja undskyld mig. Når novicer som jeg løber på jer eksperters indforståede udtryk bliver man helt beløjet og begynder at søge bordet sønder og sammen, og nogle gange helt uden resultat.
Så er det godt der kan spørges. Hvad er "3-2-1" for en metode? [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10532
Kontakt:

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#10 » 4. jun 2015, 08:28

Det er 3 timer på grillen med røg
2 timer i folie med æblejuice
1 time med glaze på grillen
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1028

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#11 » 4. jun 2015, 09:07

Aha tak! Det giver god mening. :-D
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


tlj100
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 24

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#12 » 10. jun 2015, 08:14

Kan man lave ligeså lækre ribs på en gasgrill..?
At turde lave fejl og lære af dem er livets bedste skole
Du er blevet ældre, når eventyr nu kaldes stress.

Brugeravatar

Emneforfatter
Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10532
Kontakt:

Re: Mon jeg stadig kan lave ribs?

Indlæg#13 » 10. jun 2015, 08:23

...Det kan man helt sikkert.

Du skal blot have en løsning så du kan lave noget røg.

Gerne kirsebær og æble.

Min egen favorit er at bruge chunks: 2 æble, 2 kirsebær og 1 hicory.

Men æble og Jack Daniels spåner er også godt.

Kirsebær giver dine ribs en dejlig mahogni farve.
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen

Tilbage til "Dagens menu fra Grillguru.dk"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster